vegetables

Legumele sunt alimentele cele mai sanatoase, acestea promovează sănătatea

Dreptul de legume

Ridiche neagră

1. Descrierea instalatiei.  Alb-negru ridiche (cultură ridiche) - este o planta de doi ani medicamente din familia verzei. În primul an după plantare, planta formeaza o rozeta de pene bazale sau penat - frunze de disecat şi o puternică rădăcină de bază greutate de 2-3 kg. Al doilea an al tulpinii plantelor este de conducere de până la 60 cm, cu o floare şi a adus seminte.

Stem este erect, planta având branşament în partea de sus. Florile sunt mici violet, alb sau galben pal, din care planta formeaza o inflorescenţă racemose. Fructe - păstaie mare cu negru sferic seminţe. Păstăile au cioc interiorul spongioasă, cu multe însămânţat, indehiscent. Semintele sunt mari, de culoare brun-deschis.

Masa a 1000 seminţe - 9,5-13,8 domnul negru înfloreşte ridiche în aprilie-mai şi fructele se coc mai-iunie. În Rusia, ridiche este crescut ca o leguma. În produsul alimentar sunt doar rădăcinile cărnoase.  2. În cazul în care planta este comună.  Patriei ridiche neagră ia în considerare coasta mediteraneană.

În CSI, în sălbăticie, nu sunt cunoscute.  3. Cum să se înmulţească.  Seminţele din soiurile de iarnă semănate la mijlocul lunii iunie si vara - la începutul primăverii. Semănaţi mod obişnuit cu rând inter-spaţiere 45 seminţe de insamantare cm - 3.5-4 kg / ha, sau 0,4 g pe 1 m2. Însămânţare adâncime - 2-2.5 cm Imediat după terminarea se efectuează prăşitoare între rânduri, apoi decimare. Iniţial, părăsesc instalaţia, la o distanţă de 4 cm unul de altul, şi apoi 15-20 cm (soiurile de iarnă) şi 10 cm (clase de vară).

Curatare soiuri de vara de culturi rădăcină se efectuează ca maturare culturi rădăcină, şi de iarnă - în toamnă, înainte de prima îngheţuri. Vintage ridiche neagră în cazul în care toate tehnicile de creştere de până la 400 kg / ha. Calitatea de păstrare a culturilor rădăcină este bun. Ridichea undemanding la căldură, poate rezista îngheţuri cădea.  4. De recoltă şi de stocare de plante medicinale.

În scopul de a utiliza medicamente rădăcini şi seminţe de ridiche neagră. Ele sunt recoltate la sfârşitul verii, şi cursurile de vară - pe masura ce cresc şi pentru a atinge prezentare. Magazin soiurile de iarnă, la fel ca toate legumele rădăcină, în magazinele de legume. Folositi legume rădăcinoase proaspete.  5. Compoziţia chimică a plantelor medicinale.  Arderea gust de ridiche neagra se datorează uleiuri esenţiale, şi claritate din cauza glicozide.

În rizomi de ridiche, de asemenea, zahăr găsit, proteine, grăsimi, fibre, enzime, caroten, vitamina C si B1, calciu, potasiu, colina, magneziu, bazele purină, şi compuşii organici cu sulf, precum şi lizozim, care are un puternic efect bactericid.  6. Utilizarea plantelor medicinale in medicina.

Ridichea neagra este folosit ca un produs alimentar care mareste functia secretorie a glandelor digestive, ca un medicament care creşte formarea şi secreţia bilei din vezica biliara in intestinul.  Utilizarea sa în intestinale, colecistită, colelitiază pentru prevenirea, gipatsidnyh duodenostasis şi gastrită.

Ridichea sunt sfătuiţi să tratarea si prevenirea aterosclerozei, deoarece este capabil sa elimine excesul de colesterol.  Suc de ridiche negru prescris pentru bronşită, tuse, raceala si raguseala. Suc de ridiche proaspăt este folosit topic cu radiculite, nevralgii, miozită.  Seminţe zdrobite de ridiche recomandă ca un agent antibacterian eficient pentru eczema vindecarea ranilor sau sever.

7. Acţiunea a plantelor medicinale asupra organismului uman.  Suc de ridiche negru are un efect benefic asupra organismului uman medicamente în boli ale vezicii biliare şi hepatice, bronhiile, şi inima, reumatism.  De obicei, rădăcină este la sol într-o răzătoare, o mulţime de stoarce, apoi utilizaţi suc. Atunci când frecat în actele de piele ca un suc de tencuiala cu muştar radiculite, miozită, nevralgii. Este folosit în tuse uscată şi umedă.

Ridiche neagră creşte secreţia de suc gastric, creşte apetitul, îmbunătăţeşte digestia. Efecte benefice asupra functiei intestinale prevede, de asemenea, ridiche fibre care promoveaza excretia de excesul de colesterol, care este de mare importanţă în prevenirea aterosclerozei. Deoarece ridiche stimulează compartimentul bilă, cererea sa este utilă pentru colecistită.

Planta ridiche neagră este, de asemenea, utilizat pentru a reduce inflamaţia şi tratament de ciroză hepatică.  Suc de ridiche negru are un efect coleretic, normalizeaza metabolismul la pacienţii cu boli inflamatorii ale vezicii biliare si ale tractului biliar.  De asemenea, hrean are expectorant antispastice,, efect sedativ şi analgezic, creste rezistenta organismului.  8. Metoda de utilizare a plantelor medicinale.

Ridichea are un efect puternic antibacterian, ridiche aşa proaspăt rasă şi sucul poate fi utilizat pentru tratarea ranilor purulente şi ulcere. Ridiche rasă folosit ca un iritant local la frecare înseamnă inflamaţie a muşchilor, radiculite, nevrite, şi gută şi dureri reumatice în articulaţii. Puteţi găti de dozare frecare de 3 până la 4 parti suc de ridiche, 2 piese de miere si 1 parte vodca.

Aveţi posibilitatea să utilizaţi frecare fierte destul de mult, dacă-l păstraţi în frigider.  Suc de ridiche neagră cu colelitiază.  Beti 1 linguriţă suc de trei ori în timpul zilei pentru o jumătate de oră înainte de masă.  Ridichea suc atunci când tuse.  Se taie în cuburi mici ridichi, umple de zahăr, infuzie 8 ore. Părea să bea suc si 1 lingura la fiecare oră.

Suc de ridiche neagră cu bronsita.  Se amestecă sucul de ridiche neagră şi miere într-un raport de 1:2. Luati 1 lingura de trei ori pe zi într-o jumătate de oră după masă.  Suc de ridiche neagră în camera.  Se amestecă suc de ridiche, miere si vodca intr-un raport de 4:2:1.

Frecati acest amestec pete inflamat.  Suc de ridiche neagră cu reumatism.  Se amestecă suc de ridiche cu kerosen într-un raport de 2:1. Frecaţi amestecul dureri articulare.  Seminţe de ridiche cu micoză.  Crush seminţe, se toarnă o cantitate mică de apă fierbinte (60 C), înfăşuraţi în tifon şi se aplică pe rană de 1-2 ori pe zi.

Fa acest lucru timp de 7-10 zile.  Suc de ridiche cu bronşită, tuse convulsivă, catar ale tractului respirator superior.  Suc de ridiche neagră cu miere sau zahăr într-un raport de 1:1. Sau ştergeţi unele din nucleul de o ridiche mare, iar în locul său de zahăr vsypte (sau se toarna miere). După un timp de zahăr imbibat cu suc. Ready-mix, ia 1 lingura. De 3-4 ori pe zi.  Dintre pacienţii cu articulaţii suc de ridiche.

Ia şi se amestecă cu suc de ridichi, miere, şi votcă într-un raport de 3:2:1, se adaugă puţină sare (aproximativ 1 lingura lingurita de amestec la 0,5 litri.). Ia in 2.1 pahare de acest amestec si frecati articulaţiilor ei dureri poate (de preferinţă după o baie, înainte de culcare).  Ridichea suc de normalizare a pH-ului.  Se diluează cu apă proaspătă suc ridiche neagră într-un raport de 2:1. Ia-o jumătate de pahar de trei ori în timpul zilei pentru o jumătate de oră înainte de masă pentru a trata boli ale ficatului şi a stomacului.

Din această aciditate crescută a sucului gastric picături, şi iniţial creşterea hypoacidity, că este normal, în orice caz.  Suc de ridiche ca antitusive şi expectorant.  Îndulcit nediluat suc de ridiche neagră copiii pot bea cate 1 lingurita de trei ori în timpul zilei.  9. Contraindicaţii la utilizarea de plante medicinale de ridiche neagră.

Nu au o ridiche neagra cu gastrită cu aciditate mare de suc gastric, ulcer gastric şi ulcer duodenal, enterocolita, si bolile de inima.

. reumatism, boli şi, ridichi, suc proaspăt, suc de ridiche, radacina comestibila