vegetables

Legumele sunt alimentele cele mai sanatoase, acestea promovează sănătatea

Dreptul de legume

Napi

napi sfeclăCompoziţia chimică a napi. Valoarea de napi ca furaj, legume, cultura tehnic si medical este de compoziţie, datorate în primul rând chimice de plante. Notă: proteine, grăsimi,, BEV fibre, cenusa sunt în% din substanţa uscată absolute. Napi conţine o cantitate suficient de mare de substanţă uscată (20%), dintre care 80% conţineau o omolog polimer de fructoză - de inulină.

De inulină este o hidroliză polizaharidelor care duce la o zahăr inofensiv pentru diabetici - fructoza. Napi conţine elemente de fibre şi bogată minerale, inclusiv (mg% din substanţa uscată): Fe - 10.1, Mn - 44.0, Ca - 78.8; Magneziu - 31.7, K & ndash , 1382.5; de sodiu - 17,2. Topinambur se acumulează în mod activ de siliciu din sol, şi în conţinutul tuberculi al acestui element constituie 8% pe o bază uscată.

Conţinut de fier, siliciu si zinc, acesta este superior la cartofi, morcovi si sfecla. Compoziţia a tuberculilor de topinambur sunt, de asemenea, proteine, pectine, aminoacizi, acizi graşi şi organici. Substanţe pectice în napi conţine până la 11% din greutate substanţă uscată. În funcţie de conţinutul de vitamine B1, B2, C anghinare bogat cartofi, morcovi si sfecla mai mult de 3 ori.

Diferenta esentiala din anghinare alte legume se manifestă prin conţinutul său ridicat în tuberculii de proteine ​​(până la 3,2% din substanţa uscată), reprezentată de opt amino-acizi, care sunt sintetizati numai de plante şi nu sintetizate în om: arginină, valină, histidină, izoleucina, leucina, lizina, metionina, triptofan, fenilalanină. De la alte legume anghinare distinge un complex de carbohidrati unic, pe baza de fructoză şi polimerii acestuia, fructooligozaharide şi de inulină.

De inulină - polizaharid firesc compus din 95% fructoză. În stomac, de inulină nu este absorbit, o parte din ea în mediul acid gastric de suc se imparte in lanturi scurte de fructoză şi de molecule de fructoză individuale care pătrunde în fluxul sangvin. Inulina are un efect benefic pentru timpul petrecut în corpul uman - de la care intră în stomac şi se termină cu selecţia.

De inulină, care se încadrează în tractul gastro-intestinal este divizat de acid clorhidric şi enzime pentru a separa moleculele de fructoză şi a lanţurilor de fructoză scurte care pătrunde în fluxul sangvin. Microbi unsplit rămase, de inulină este rapid eliminat prin conectarea unui număr mare de substanţe corpului inutile, cum ar fi metalele grele, radionuclizi, si cristale de colesterol, acizi graşi, diferitelor substanţe chimice toxice prinse în organism din alimente sau formate în timpul duratei de viaţă a bolii cauzatoare de care trăiesc în intestin .

În plus, stimulează în mod semnificativ de inulină contractilitatea ale peretelui intestinal, care accelerează în mod considerabil de curăţare a organismului de toxine, alimente nedigerate şi substanţe periculoase. Efect antitoxic de inulină este consolidată prin acţiunea de tesut, de asemenea, cuprinse în anghinare Ierusalim.

Supt în lanţurile de intestin scurt fructoză, şi sângele continuă să îndeplinească funcţia antitoxică, purificare, obligatoriu, neutralizare şi facilitarea excreţia de produse metabolice dăunătoare şi care se încadrează din mediul extern de compusi chimici. Inulina este un instrument bun pentru dysbiosis intestinale de origine diferită, deoarece aceasta contribuie la multiplica în tractul digestiv de "prietenoase", iar în conţinutul intestinal.

În acelaşi timp, a remarcat de absorbţie a crescut de săruri minerale diverse, în special de calciu, scaderea colesterolului seric, scăderea cantităţii de substanţe cancerigene şi putrefacţie. (Shenderov BA, 2001). De inulină sub formă de făină, anghinare fierte este una dintre componentele de probiotice combinate sunt utilizate pe scară largă în SUA şi Europa, ca un mijloc de a preveni şi trata multe boli.

Utilizarea de inulină ca un supliment alimentar stimuleaza sinteza de vitamine si activeaza mecanismele de aparare imunitar. Fructooligozaharide - sunt un amestec de lanţuri scurte de glucoză şi fructoză. Fructooligozaharide sunt utilizate de cele mai multe tulpini de lactobacili bifidobacteria şi unele culturi.

Utilizare a fructooligozaharide în stare microbiană intestin este normalizarea creştere a absorbţiei din intestinală a calciului şi ioni de magneziu. Fructooligozaharide au valoare calorifică scăzută şi pot fi, prin urmare, recomandat pentru persoanele care suferă de diabet zaharat şi obezitate. Preparate comerciale sunt un amestec de fructo-tri-, tetra-şi pentasaccharides de glucoză şi fructoză.

Cuantumul de bază dintre ele sunt consumate în Japonia. Fructoză. Fructoza este o parte indispensabilă a napi. Conţinutul său poate fi diferit in functie de timpul de colectare, recoltare, timpul de păstrare şi de alţi factori.

Acesta este format dintr de inulină, ca urmare a proceselor biochimice care au loc în rădăcini şi tuberculi. Fructoză - dieta de zahăr, care este capabil de a participa la procesele metabolice aceeaşi ca glucoză, înlocuindu-l în cazuri de lipsa relativă sau absolută de insulină. Compozitia minerala de napi.

Minerale îndeplinirea funcţiilor versatile în organism: posibilitatea de a construi sprijinirea ţesuturi ale scheletului (Ca, P, Mg, Si), să menţină o protecţie adecvată osmotica a celulelor din sânge, care apar în toate procesele metabolice (Na, K), formarea de sucuri digestive (C1), hormoni (J, Zn, Cu, Se, Mn), transportatorii de oxigen în organism (Fe, Cu), şi unele vitamine esentiale si enzime, fără de care există este transformarea prin consumul de substanţe digestive (Co, Si). O trăsătură importantă a napi este echilibrul-l pe structura micro-şi makroelementarnomu - conţine cantităţi mari de fier (până la 12 mg%), siliciu (până la 8 mg%), zinc (până la 500 mg%), magneziu (30 mg%) , potasiu (200 mg%), mangan (până la 45% mg), fosfor (500 mg%), calciu (40%).

Silicon. Topinambur se acumulează în mod activ de siliciu din sol şi se referă la "kremnefilnym" plante. Silicon în anghinare substanţa uscată conţine aproximativ 8%. Biophylic siliciu - aceasta este o parte din legume (organice) de siliciu, care este chimic legat de fosfolipide, proteine, pectine, care sunt în principal absorbite de către organism. < Кремний не часто встретишь в типичных полимикроэлементных добавках.

În acelaşi timp, experţi din toată lumea cred că acest mineral este absolut indispensabilă. Este necesar pentru formarea de colagen - o proteina a tesutului conjunctiv. Aceasta promovează nutriţionale şi de sănătate a părului, unghiilor si pielii, ajuta la oase absoarba calciul. Napi nu conţine seleniu.

Dar oamenii de stiinta din Irkutsk au realizat un studiu interesant in doua grupe de copii cu un nivel scăzut de seleniu în sânge. Un grup a primit suplimente de seleniu, de altă parte - numai anghinare. După tratamentul de nivelul de seleniu din sânge a fost mai mare în anghinare, comparativ cu grupul care a primit grupul care a primit suplimente de seleniu. Autorii cred că anghinare Ierusalim promovează asimilarea de seleniu din alimente.

Acest lucru este deosebit de important, deoarece nevoia de seleniu variază şi depinde de vârstă, sex, nutriţie, disponibilitatea de afecţiuni medicale, presiunilor asupra mediului şi câţi sunt în prezent în organism a radicalilor liberi. Utilizarea de anghinare Ierusalim poate ajuta organismul nostru pentru a primi înţelept ca seleniu, ca el ar trebui. Compoziţia Vitamina tuberculilor de topinambur. Planta este un produs cu multivitamine.

Deşi masa verde mai bogate în vitamine decât tuberculii, dar acesta din urmă depăşeşte cartofii pentru continutul lor. În Ierusalim conţinutul de vitamine porceşti tuberculi lansat vitamina C (acid ascorbic), depăşind conţinutul de cartofi până la 5 ori. Compoziţia Vitamina a tuberculilor de topinambur, mg% din greutate substanţă uscată: P-98.1 - 108.1; B1 - B2 până la 1,2 - 4.0 - 7.9; B3 - 2.4 - 8 8 B5 - 0.2 la 0.9 V6 - 0.12 la 0.22, B7 - 10.0 la 24.0. Ecologică polioksikisloty - 6 - 8% din greutatea uscată.

Acestea includ: acid citric, malic, Acid malonic, succinic, acidul fumaric. Acizii organici sunt implicaţi activ în metabolismul, creste activitatea secretorie a glandelor salivare creşte secreţia de bilă şi suc pancreatic, pentru a îmbunătăţi digestia, dizolva depunerile nedorite (săruri ale acidului uric), au un efect bactericid, un efect benefic asupra echilibrului acido-bazic, functia de gastro-intestinale tractului şi alte sisteme de corp, ca activatori de secretia de pancreatice şi funcţia motorie intestinale.

Acizi organici au un efect asupra proceselor digestive, ajutand digestia alimentelor, în care acidul este foarte mic. In complexul de vitamina C au un efect antioxidant pronuntat. Substanţe pectice - polizaharide prezente în anghinare într-o sumă de 11% din greutatea de substanţă uscată. Pectina a fost descoperit peste 200 de ani în urmă şi a fost prima obţinută de la Ierusalim tubercul anghinare.

Pectina este adsorbit pe suprafaţa şi substanţele toxice excreta, colesterol, trigliceride, care sunt principalii vinovati de ateroscleroza si calculi biliari. Studiile stiintifice sugereaza ca pectina poate reduce acumularea de placi aterosclerotice pe peretii arterelor inimii.

Proprietăţi de complexare (abilitatea de a forma complexe cu ioni de metale grele) permite utilizarea de pectina ca o măsură preventivă în expunere profesională la metale grele, pesticide, substante radioactive. Fibre. Organismul uman metabolizeaza alimente consumate nu este tot, o parte din ea nu este digerat, si doar din organism.

Pentru o lungă perioadă de timp, oamenii de stiinta s-au convins că fibrele nu au nevoie de corp şi chiar dăunătoare. Înapoi în mijlocul secolului al XX-lea, nutriţionişti asigurat, produse rafinate - cel mai util, şi bucuraţi-vă lumea de dieta rafinate purificat până la până la el a fost înlocuit cu un fapt alarmant: mai rafinate alimentele consumate, mai copleşit gastrita lui, colită, pancreatită, colecistită şi tumori maligne.

Potrivit Bengmark S. (1998), saraca in grasimi in alimentatie - un important factor etiologic in dezvoltarea cancerului de colon, diverticuloza, constipaţie, obezitate, tromboză. Fibre de astăzi are în cele din urmă locul său de drept alături de proteine, grasimi, carbohidrati, vitamine si microelemente. Este acum clar că vindecarea ţesuturilor şi organismul are nevoie.

Se comporta ca un bun fire de par mătură "curăţare" bine căptuşeală suprafaţa interioară a intestinelor, împiedicându-le lipesc impreuna. Fibra absoarbe cantitati mari de lichid, facilitează tranzitul intestinal, elimina colita, gastrita si constipatie. Celuloză umflate, miscandu-se prin intestine, scoateţi-l din substanţe chimice nocive, mutageni, agenţi cancerigeni care declanseaza dezvoltarea de tumori maligne.

De asemenea, ajuta la reducerea de zahăr din sânge şi a colesterolului. Alimentar este săracă în fibre, mai putin saturate, şi poate de aceea oamenii au început să manca prea mult. Din nou, risc crescut de obezitate, hipertensiune arteriala, diabet zaharat şi. În ciuda faptului că ţesutul în cantităţi suficiente este conţinută în cereale integrale, fructe, dar au o multime de carbohidrati, asa ca este de preferat fibra de anghinare.

Proteine. Anghinare Lui în cantităţi relativ mari (3,2% din substanţa uscată), si a reprezentat 16 aminoacizi, inclusiv 8 esenţiale, nu sunt sintetizate în corpul uman.

Într-un număr de anghinare proteine ​​caracterizat ca biologic de înaltă calitate, dar ca urmare a unor studii au descoperit ca sobolanii tineri dezvolta prost dacă proteina anghinare a fost singura sursă de azot, este posibil să se concluzioneze că valoarea biologică a proteinelor este anghinare mici. Analiza compoziţiei de aminoacizi arată că proteina este suficient pentru anghinare leucina, treonina, triptofan, fenilalanină şi tirozină, dar este limitata de lizină, ceea ce este tipic pentru majoritatea proteinelor vegetale.

În acelaşi timp, în conformitate cu Novosibirsk Institutul de Cercetări Ştiinţifice de Imunologie Clinica RAMS SB disponibil în compuşi de proteine ​​anghinare sunt foarte asemanatoare in structura de proteinele a timusului (timusul) şi glandele au proprietăţi proprietăţi aproape identice ale acestor proteine. Valoarea de napi pentru tractul gastro-intestinal.

Compoziţia chimică unică de napi are un efect benefic asupra absolut toate legăturile şi mecanismele de boli ale sistemului digestiv, care a fost confirmat de rezultatele mai multor studii independente efectuate în ani diferiţi şi în diverse clinici şi institute. În primul rând, de inulină serveşte drept capabile să neobişnuit de activ adsorbant pentru a lega şi a elimina numărul mare de substanţe toxice şi de balast care intră în produsele alimentare sau format în intestine in timpul digestiei.

În al doilea rând, de inulină aceeaşi stimulează în mod semnificativ motilitatea tractului gastro-intestinal (motilitatea şi peristaltismul intestinal). În al treilea rând de inulină, şi fructoza lanţ scurt (fragmente de inulină) au un efect coleretic marcat, care este amplificat datorită reliefului din fluxul bilei din ficat si vezica biliara la duoden, din cauza tranzitului intestinal imbunatatit.

În al patrulea rând, conţinute în abundenţă în polioksikisloty anghinare ecologice neutraliza efectele patogene ale radicalilor agresive libere şi a produselor pe deplin oxidat ale metabolismului. În lumenul intestinului este stabilit alcalin fiziologic necesare pentru digestie enzimatică normală.

În al cincilea rând, anghinare oferă rezistenţă crescută la infecţii bacteriene şi virale ale sistemului digestiv, precum şi introducerea de paraziţi diverse (giardia, opistorhisov, etc). Creează condiţii optime de viaţă pentru microflorei intestinale normale (bifidum-şi-coli bacterii). Poslednim.obyasnyaetsya efect pozitiv clar de anghinare în timpul disbacterioza.

A şasea, a descris capacitatea unică de a creşte foarte mult eficienţa de anghinare tratament antiparazitar specific (opisthorchiasis, giardiaza), şi chiar cauza distrugere în masă de paraziţi, fără utilizarea de produse farmaceutice. Al şaptelea, anghinare de Ierusalim, care posedă anti-sclerotice de acţiune şi pentru a îmbunătăţi proprietăţile peretelui vascular şi parametrii reologice ale sângelui, creşte fluxul sanguin la mucoasa tractului gastro-intestinal, si pancreasului, care produce o cantitate mare de enzime digestive si hormoni.

Aceste efecte vasculare stimula în mod semnificativ procesele de regenerare (recuperare) a tesuturilor bolnave şi, prin urmare, joacă un rol important în efectul terapeutic al napi cu boli cronice inflamatorii, cum ar fi gastrita, duodenita, enterită, colită, pancreatită şi alţii, precum şi ulcer gastric şi 12 ulcerul duodenal. De exemplu, numeroase observatii clinice sugerează că durere, greaţă, vărsături, arsuri în capul pieptului, gust amar in gura, balonare, diaree (ca diaree şi constipaţie), în tratamentul de mijloace convenţionale farmacologice în asociere cu napi dispar de 5-7 zi mai repede decât cu tratamentul standard, fără ea.

Mai mult decât atât, în multe cazuri nu complicate de boală gastro-intestinale fi incluse în produsele alimentare de sănătate permite anghinare de recuperare sau de remitere stabil. Este extrem de important: napi - excelent mijloc de prevenire a exacerbărilor de boli cronice ale sistemului digestiv, în anotimpurile tradiţional critice (toamna şi primăvara), în situaţii de stres, boli ale altor organe sau infecţii virale, atunci când recurenţa aceeaşi de ulcer peptic, gastrita, pancreatita sau dezvolta foarte de multe ori.

Napi, datorită proprietăţilor sale uimitoare, are un efect complex asupra activităţii funcţionale a ficatului. Îmbunătăţirea utilizarea glucozei, acesta promovează sinteza de glicogen, şi oferă, astfel, un nivel mai ridicat de energie metabolismului, care la rândul său, stimulează sinteza de proteine, acizi biliari de colesterol,, etc

De inulină, restabilind activitatea tractului gastro-intestinal şi, în detrimentul proprietăţilor substanţelor absorbant, parţial neutralizanţi toxice în intestine şi sânge, ameliorează în mod semnificativ ficat, în acest sens, şi păstrează potenţialul său, care este atât de necesare organismului în combaterea diferitelor boli 2. 3. 4. 5. 6.

7. 8. 10. 11. 2.

Napi sfeclă

napi sfeclă

Compoziţia chimică a napi. Valoarea de napi ca furaj,

legume

cultura tehnic si medical este de compoziţie, datorate în primul rând chimice de plante. Notă: proteine, grăsimi,, BEV fibre, cenusa sunt în% din substanţa uscată absolute.

Napi

conţine o cantitate suficient de mare de substanţă uscată (20%), dintre care 80% conţineau o omolog polimer de fructoză - de inulină.

De inulină este o hidroliză polizaharidelor care duce la o zahăr inofensiv pentru diabetici - fructoza. Napi conţine elemente de fibre şi bogată minerale, inclusiv (mg% din substanţa uscată): Fe - 10.1, Mn - 44.0, Ca - 78.8; Magneziu - 31.7, K & ndash , 1382.5; de sodiu - 17,2. Topinambur se acumulează în mod activ de siliciu din sol, şi în conţinutul tuberculi al acestui element constituie 8% pe o bază uscată.

Conţinut de fier, siliciu si zinc, acesta este superior la cartofi,

morcovi

si sfecla. Compoziţia a tuberculilor de topinambur sunt, de asemenea, proteine, pectine, aminoacizi, acizi graşi şi organici. Substanţe pectice în napi conţine până la 11% din greutate substanţă uscată. În funcţie de conţinutul de vitamine B1, B2, C anghinare bogat cartofi, morcovi si sfecla mai mult de 3 ori.

Diferenta esentiala din anghinare alte legume se manifestă prin conţinutul său ridicat în tuberculii de proteine ​​(până la 3,2% din substanţa uscată), reprezentată de opt amino-acizi, care sunt sintetizati numai de plante şi nu sintetizate în om: arginină, valină, histidină, izoleucina, leucina, lizina, metionina, triptofan, fenilalanină. De la alte legume anghinare distinge un complex de carbohidrati unic, pe baza de fructoză şi polimerii acestuia, fructooligozaharide şi de inulină.

De inulină - polizaharid firesc compus din 95% fructoză. În stomac, de inulină nu este absorbit, o parte din ea în mediul acid gastric de

suc

se imparte in lanturi scurte de fructoză şi de molecule de fructoză individuale care pătrunde în fluxul sangvin. Inulina are un efect benefic pentru timpul petrecut în corpul uman - de la care intră în stomac şi se termină cu selecţia.

De inulină, care se încadrează în tractul gastro-intestinal este divizat de acid clorhidric şi enzime pentru a separa moleculele de fructoză şi a lanţurilor de fructoză scurte care pătrunde în fluxul sangvin. Microbi unsplit rămase, de inulină este rapid eliminat prin conectarea unui număr mare de substanţe corpului inutile, cum ar fi metalele grele, radionuclizi, si cristale de colesterol, acizi graşi, diferitelor substanţe chimice toxice prinse în organism din alimente sau formate în timpul duratei de viaţă a bolii cauzatoare de care trăiesc în intestin . <<>> În plus, stimulează în mod semnificativ de inulină contractilitatea ale peretelui intestinal, care accelerează în mod considerabil de curăţare a organismului de toxine, alimente nedigerate şi substanţe periculoase. Efect antitoxic de inulină este consolidată prin acţiunea de tesut, de asemenea, cuprinse în anghinare Ierusalim. <<>> Supt în lanţurile de intestin scurt fructoză, şi sângele continuă să îndeplinească funcţia antitoxică, purificare, obligatoriu, neutralizare şi facilitarea excreţia de produse metabolice dăunătoare şi care se încadrează din mediul extern de compusi chimici. Inulina este un instrument bun pentru dysbiosis intestinale de origine diferită, deoarece aceasta contribuie la multiplica în tractul digestiv de "prietenoase", iar în conţinutul intestinal. <<>> În acelaşi timp, a remarcat de absorbţie a crescut de săruri minerale diverse, în special de calciu, scaderea colesterolului seric, scăderea cantităţii de substanţe cancerigene şi putrefacţie. (Shenderov BA, 2001). De inulină sub formă de făină, anghinare fierte este una dintre componentele de probiotice combinate sunt utilizate pe scară largă în SUA şi Europa, ca un mijloc de a preveni şi trata multe boli. <<>> Utilizarea de inulină ca un supliment alimentar stimuleaza sinteza de vitamine si activeaza mecanismele de aparare imunitar. Fructooligozaharide - sunt un amestec de lanţuri scurte de glucoză şi fructoză. Fructooligozaharide sunt utilizate de cele mai multe tulpini de lactobacili bifidobacteria şi unele culturi. <<>> Utilizare a fructooligozaharide în stare microbiană intestin este normalizarea creştere a absorbţiei din intestinală a calciului şi ioni de magneziu. Fructooligozaharide au valoare calorifică scăzută şi pot fi, prin urmare, recomandat pentru persoanele care suferă de diabet zaharat şi obezitate. Preparate comerciale sunt un amestec de fructo-tri-, tetra-şi pentasaccharides de glucoză şi fructoză. <<>> Cuantumul de bază dintre ele sunt consumate în Japonia. Fructoză. Fructoza este o parte indispensabilă a napi. Conţinutul său poate fi diferit in functie de timpul de colectare, recoltare, timpul de păstrare şi de alţi factori. <<>> Acesta este format dintr de inulină, ca urmare a proceselor biochimice care au loc în rădăcini şi tuberculi. Fructoză - dieta de zahăr, care este capabil de a participa la procesele metabolice aceeaşi ca glucoză, înlocuindu-l în cazuri de lipsa relativă sau absolută de insulină. Compozitia minerala de napi. <<>> Minerale îndeplinirea funcţiilor versatile în organism: posibilitatea de a construi sprijinirea ţesuturi ale scheletului (Ca, P, Mg, Si), să menţină o protecţie adecvată osmotica a celulelor din sânge, care apar în toate procesele metabolice (Na, K), formarea de sucuri digestive (C1), hormoni (J, Zn, Cu, Se, Mn), transportatorii de oxigen în organism (Fe, Cu), şi unele vitamine esentiale si enzime, fără de care există este transformarea prin consumul de substanţe digestive (Co, Si). O trăsătură importantă a napi este echilibrul-l pe structura micro-şi makroelementarnomu - conţine cantităţi mari de fier (până la 12 mg%), siliciu (până la 8 mg%), zinc (până la 500 mg%), magneziu (30 mg%) , potasiu (200 mg%), mangan (până la 45% mg), fosfor (500 mg%), calciu (40%). <<>> Silicon. Topinambur se acumulează în mod activ de siliciu din sol şi se referă la "kremnefilnym" plante. Silicon în anghinare substanţa uscată conţine aproximativ 8%. Biophylic siliciu - aceasta este o parte din legume (organice) de siliciu, care este chimic legat de fosfolipide, proteine, pectine, care sunt în principal absorbite de către organism. <<>> În acelaşi timp, experţi din toată lumea cred că acest mineral este absolut indispensabilă. Este necesar pentru formarea de colagen - o proteina a tesutului conjunctiv. Aceasta promovează nutriţionale şi de sănătate a părului, unghiilor si pielii, ajuta la oase absoarba calciul. Napi nu conţine seleniu. <<>> Dar oamenii de stiinta din Irkutsk au realizat un studiu interesant in doua grupe de copii cu un nivel scăzut de seleniu în sânge. Un grup a primit suplimente de seleniu, de altă parte - numai anghinare. După tratamentul de nivelul de seleniu din sânge a fost mai mare în anghinare, comparativ cu grupul care a primit grupul care a primit suplimente de seleniu. Autorii cred că anghinare Ierusalim promovează asimilarea de seleniu din alimente. <<>> Acest lucru este deosebit de important, deoarece nevoia de seleniu variază şi depinde de vârstă, sex, nutriţie, disponibilitatea de afecţiuni medicale, presiunilor asupra mediului şi câţi sunt în prezent în organism a radicalilor liberi. Utilizarea de anghinare Ierusalim poate ajuta organismul nostru pentru a primi înţelept ca seleniu, ca el ar trebui. Compoziţia Vitamina tuberculilor de topinambur. Planta este un produs cu multivitamine. <<>> Deşi masa verde mai bogate în vitamine decât tuberculii, dar acesta din urmă depăşeşte cartofii pentru continutul lor. În Ierusalim conţinutul de vitamine porceşti tuberculi lansat vitamina C (acid ascorbic), depăşind conţinutul de cartofi până la 5 ori. Compoziţia Vitamina a tuberculilor de topinambur, mg% din greutate substanţă uscată: P-98.1 - 108.1; B1 - B2 până la 1,2 - 4.0 - 7.9; B3 - 2.4 - 8 8 B5 - 0.2 la 0.9 V6 - 0.12 la 0.22, B7 - 10.0 la 24.0. Ecologică polioksikisloty - 6 - 8% din greutatea uscată. <<>> Acestea includ: acid citric, malic, Acid malonic, succinic, acidul fumaric. Acizii organici sunt implicaţi activ în metabolismul, creste activitatea secretorie a glandelor salivare creşte secreţia de bilă şi suc pancreatic, pentru a îmbunătăţi digestia, dizolva depunerile nedorite (săruri ale acidului uric), au un efect bactericid, un efect benefic asupra echilibrului acido-bazic, functia de gastro-intestinale tractului şi alte sisteme de corp, ca activatori de secretia de pancreatice şi funcţia motorie intestinale. <<>> Acizi organici au un efect asupra proceselor digestive, ajutand digestia alimentelor, în care acidul este foarte mic. In complexul de vitamina C au un efect antioxidant pronuntat. Substanţe pectice - polizaharide prezente în anghinare într-o sumă de 11% din greutatea de substanţă uscată. Pectina a fost descoperit peste 200 de ani în urmă şi a fost prima obţinută de la Ierusalim tubercul anghinare. <<>> Pectina este adsorbit pe suprafaţa şi substanţele toxice excreta, colesterol, trigliceride, care sunt principalii vinovati de ateroscleroza si calculi biliari. Studiile stiintifice sugereaza ca pectina poate reduce acumularea de placi aterosclerotice pe peretii arterelor inimii. <<>> Proprietăţi de complexare (abilitatea de a forma complexe cu ioni de metale grele) permite utilizarea de pectina ca o măsură preventivă în expunere profesională la metale grele, pesticide, substante radioactive. Fibre. Organismul uman metabolizeaza alimente consumate nu este tot, o parte din ea nu este digerat, si doar din organism. <<>> Pentru o lungă perioadă de timp, oamenii de stiinta s-au convins că fibrele nu au nevoie de corp şi chiar dăunătoare. Înapoi în mijlocul secolului al XX-lea, nutriţionişti asigurat, produse rafinate - cel mai util, şi bucuraţi-vă lumea de dieta rafinate purificat până la până la el a fost înlocuit cu un fapt alarmant: mai rafinate alimentele consumate, mai copleşit gastrita lui, colită, pancreatită, colecistită şi tumori maligne. <<>> Potrivit Bengmark S. (1998), saraca in grasimi in alimentatie - un important factor etiologic in dezvoltarea cancerului de colon, diverticuloza, constipaţie, obezitate, tromboză. Fibre de astăzi are în cele din urmă locul său de drept alături de proteine, grasimi, carbohidrati, vitamine si microelemente. Este acum clar că vindecarea ţesuturilor şi organismul are nevoie. <<>> Se comporta ca un bun fire de par mătură "curăţare" bine căptuşeală suprafaţa interioară a intestinelor, împiedicându-le lipesc impreuna. Fibra absoarbe cantitati mari de lichid, facilitează tranzitul intestinal, elimina colita, gastrita si constipatie. Celuloză umflate, miscandu-se prin intestine, scoateţi-l din substanţe chimice nocive, mutageni, agenţi cancerigeni care declanseaza dezvoltarea de tumori maligne. <<>> De asemenea, ajuta la reducerea de zahăr din sânge şi a colesterolului. Alimentar este săracă în fibre, mai putin saturate, şi poate de aceea oamenii au început să manca prea mult. Din nou, risc crescut de obezitate, hipertensiune arteriala, diabet zaharat şi. În ciuda faptului că ţesutul în cantităţi suficiente este conţinută în cereale integrale, fructe, dar au o multime de carbohidrati, asa ca este de preferat fibra de anghinare. <<>> Proteine. Anghinare Lui în cantităţi relativ mari (3,2% din substanţa uscată), si a reprezentat 16 aminoacizi, inclusiv 8 esenţiale, nu sunt sintetizate în corpul uman. <<>> Într-un număr de anghinare proteine ​​caracterizat ca biologic de înaltă calitate, dar ca urmare a unor studii au descoperit ca sobolanii tineri dezvolta prost dacă proteina anghinare a fost singura sursă de azot, este posibil să se concluzioneze că valoarea biologică a proteinelor este anghinare mici. Analiza compoziţiei de aminoacizi arată că proteina este suficient pentru anghinare leucina, treonina, triptofan, fenilalanină şi tirozină, dar este limitata de lizină, ceea ce este tipic pentru majoritatea proteinelor vegetale. <<>> În acelaşi timp, în conformitate cu Novosibirsk Institutul de Cercetări Ştiinţifice de Imunologie Clinica RAMS SB disponibil în compuşi de proteine ​​anghinare sunt foarte asemanatoare in structura de proteinele a timusului (timusul) şi glandele au proprietăţi proprietăţi aproape identice ale acestor proteine. Valoarea de napi pentru tractul gastro-intestinal. <<>> Compoziţia chimică unică de napi are un efect benefic asupra absolut toate legăturile şi mecanismele de boli ale sistemului digestiv, care a fost confirmat de rezultatele mai multor studii independente efectuate în ani diferiţi şi în diverse clinici şi institute. În primul rând, de inulină serveşte drept capabile să neobişnuit de activ adsorbant pentru a lega şi a elimina numărul mare de substanţe toxice şi de balast care intră în produsele alimentare sau format în intestine in timpul digestiei. <<>> În al doilea rând, de inulină aceeaşi stimulează în mod semnificativ motilitatea tractului gastro-intestinal (motilitatea şi peristaltismul intestinal). În al treilea rând de inulină, şi fructoza lanţ scurt (fragmente de inulină) au un efect coleretic marcat, care este amplificat datorită reliefului din fluxul bilei din ficat si vezica biliara la duoden, din cauza tranzitului intestinal imbunatatit. <<>> În al patrulea rând, conţinute în abundenţă în polioksikisloty anghinare ecologice neutraliza efectele patogene ale radicalilor agresive libere şi a produselor pe deplin oxidat ale metabolismului. În lumenul intestinului este stabilit alcalin fiziologic necesare pentru digestie enzimatică normală. <<>> În al cincilea rând, anghinare oferă rezistenţă crescută la infecţii bacteriene şi virale ale sistemului digestiv, precum şi introducerea de paraziţi diverse (giardia, opistorhisov, etc). Creează condiţii optime de viaţă pentru microflorei intestinale normale (bifidum-şi-coli bacterii). Poslednim.obyasnyaetsya efect pozitiv clar de anghinare în timpul disbacterioza. <<>> A şasea, a descris capacitatea unică de a creşte foarte mult eficienţa de anghinare tratament antiparazitar specific (opisthorchiasis, giardiaza), şi chiar cauza distrugere în masă de paraziţi, fără utilizarea de produse farmaceutice. Al şaptelea, anghinare de Ierusalim, care posedă anti-sclerotice de acţiune şi pentru a îmbunătăţi proprietăţile peretelui vascular şi parametrii reologice ale sângelui, creşte fluxul sanguin la mucoasa tractului gastro-intestinal, si pancreasului, care produce o cantitate mare de enzime digestive si hormoni. <<>> Aceste efecte vasculare stimula în mod semnificativ procesele de regenerare (recuperare) a tesuturilor bolnave şi, prin urmare, joacă un rol important în efectul terapeutic al napi cu boli cronice inflamatorii, cum ar fi gastrita, duodenita, enterită, colită, pancreatită şi alţii, precum şi ulcer gastric şi 12 ulcerul duodenal. De exemplu, numeroase observatii clinice sugerează că durere, greaţă, vărsături, arsuri în capul pieptului, gust amar in gura, balonare, diaree (ca diaree şi constipaţie), în tratamentul de mijloace convenţionale farmacologice în asociere cu napi dispar de 5-7 zi mai repede decât cu tratamentul standard, fără ea. <<>> Mai mult decât atât, în multe cazuri nu complicate de boală gastro-intestinale fi incluse în produsele alimentare de sănătate permite anghinare de recuperare sau de remitere stabil. Este extrem de important: napi - excelent mijloc de prevenire a exacerbărilor de boli cronice ale sistemului digestiv, în anotimpurile tradiţional critice (toamna şi primăvara), în situaţii de stres, boli ale altor organe sau infecţii virale, atunci când recurenţa aceeaşi de ulcer peptic, gastrita, pancreatita sau dezvolta foarte de multe ori. <<>> Napi, datorită proprietăţilor sale uimitoare, are un efect complex asupra activităţii funcţionale a ficatului. Îmbunătăţirea utilizarea glucozei, acesta promovează sinteza de glicogen, şi oferă, astfel, un nivel mai ridicat de energie metabolismului, care la rândul său, stimulează sinteza de proteine, acizi biliari de colesterol,, etc <<>> De inulină, restabilind activitatea tractului gastro-intestinal şi, în detrimentul proprietăţilor substanţelor absorbant, parţial neutralizanţi toxice în intestine şi sânge, ameliorează în mod semnificativ ficat, în acest sens, şi păstrează potenţialul său, care este atât de necesare organismului în combaterea diferitelor boli şi de factorii nocivi din mediu. Dovezi ale capacităţii de anghinare protejează ficatul de influenţe patogene (efect hepatoprotector) au fost obţinute în studiile clinice. <<>> Napi, spre deosebire de multe produse farmaceutice, nu numai este contraindicat in bolile hepatice cele mai multe, dar este unul dintre mijloacele cele mai eficiente şi promiţătoare pentru acute si cronice virusul hepatitei B, alcool, origine toxice, boli autoimune, ciroză, degenerare graşi. Napi, şi diabet. <<>> Diabetul zaharat este acum împărţit în Acceptăm insulino-dependent (tip 1) şi insulină-independent (tip II). Cu diabet zaharat tip 1 utilizarea regulată a anghinare reduce nivelul de zahar din sange. Motivele pentru acest efect sunt după cum urmează: 1. Moleculele de inulină, unsplit acid clorhidric în stomac, absorb o cantitate semnificativă de glucoză după consumul de alimente. 2. Fibra absoarbe, de asemenea, de glucoză. <<>> Prevenirea absorbţia în sânge. 3. Scăderi gluconeogeneza (formarea de glucoză în ficat). 4. Glucoză stimulat de ardere pentru a urmări înapoi (glicoliza), în cazul în care rolul de insulină nu este atât de mare. 5. Declinul constant al nivelului glucozei din sânge duce la dezvoltarea celulelor sale insulina proprii în pancreas. 6. Sinteza de insulină contribuie la siliciu, zinc, mangan si potasiu. <<>> 7. Principalul punct este capacitatea unica de fructoză de a pătrunde în celule a tuturor organelor, fără insulină şi glucoză pentru a înlocui pe deplin în procesele metabolice. Aceasta scade în mod semnificativ foame energia celulară. În plus, scurte fragmente de molecule de inulină prin încorporarea în peretele celular, face mai uşoară trecerea în celulă şi de glucoză în sine, chiar dacă în relativ mici, comparativ cu o normă sumele. <<>> Toate acestea duc la o reducere substanţială şi susţinută a concentraţiei de zahăr în sânge, care nu este însoţită de fluctuaţiile bruscă a acestui indicator în timpul zilei. Dar asta este ceea ce este esenţială în tratamentul diabetului zaharat insulino-dependent. 8. De inulină, celuloză şi obligati pectina şi elimina o parte din organe, acetonă şi alte produse ale metabolismului perturbat, prevenind dezvoltarea de atsedoza. <<>> 9. Antioxidant şi funcţiile antitoxic efectua piese scurte de fructoză şi polioksikisloty organice. 10. Îmbunătăţeşte starea de nave şi, astfel, scade severitatea de complicatii. 11. Îmbunătăţirea parametrilor imunologici de sânge şi reduce tendinţa de pacienţi la boli infecţioase. <<>> În diabetul zaharat de tip II, în fundal de napi: 1. Reduse şi se normalizează de multe ori de zahăr din sânge. By: e) creşterea formarea de glicogen in ficat. 2. Acesta îmbunătăţeşte metabolismul grasimilor: mai mic de colesterol din sânge şi tirglitseridov care previne dezvoltarea în continuare a complicaţiilor aterosclerozei si conexe 3. Greutatea corporală redusă la pacienţii cu obezitate concomitent.

. Napi, obezitate, dieta, plante medicinale, cartofi, sfeclă