vegetables

Legumele sunt alimentele cele mai sanatoase, acestea promovează sănătatea

Dreptul de legume

Nap

Aceasta este cea mai veche cultura din Rusia. În regimul alimentar al populaţiei din regiunile nordice rap a fost de o importanţă decisivă, până la cartof, mai ales în recolta slabă de cereale. Pentru aici legume, altele fac mai rău din cauza lipsei de căldură.  Dacă post-recoltare Depozit de napi de a organiza în mod corespunzător, gust, proprietăţi nutritive şi terapeutice de legume aproape fără încetare.

Publicaţi rădăcini în subsol, asiguraţi-vă că la capul afară. Morcovii sunt interbedded nisip râu curat sau pesmet turbă. Compoziţia chimică a napi este destul de bogat. Există în această vegetale, şi, zahăr vitamine şi microelemente de potasiu, calciu, fosfor, magneziu si fier.

Specifice "aromă Repnoe" oferă ulei de mustar de plante. În alimente şi în scopuri terapeutice pot fi folosite ca napi verde, şi dispun de până la 2,9 şi 3,1% proteine ​​de până la 87.7% mg de acid ascorbic. Este cunoscut faptul că până în secolul al XVIII populaţia rusă şi finlandeză de aluat de nord regiuni verdeata nap pentru gătit supă. Varza salataÎn prezent, în India, Canada şi Japonia din frunze de napi salate preparate. În SUA, nap verde congelate şi conserve de vânzare.

Cea mai mare valoare terapeutică a morcovi suc de napi. Aceasta a fost mult timp marcat de proprietăţi antiscorbutice mare. Suc de nap are efecte analgezice, sedative şi expectorant. Există dovezi cu privire la capacitatea acestui suc de a dizolva pietre la rinichi. Favorabil afectează suc în bolile reumatice articulare şi de origine reumatice. În toate cazurile, suc de navetă numi o jumatate de cana de 3 ori pe zi, înainte de mese.

Morcovi terci fierte într-o formă fierbinte ajută cu boli ale articulaţiilor, acesta se aplică în zona de bolnavi. Atunci când poliartrita în unele cazuri, baie eficace (locale şi generale) de napi lichid fierturi. Decoct din rădăcină de legume napi recomandat pentru bolile de plămâni catarala, in special in bronsita acuta. Populaţia de Nord au fost mult timp folosit  unguent de napi rasă şi grăsime de gâscă pentru degeraturi.

Extracte din frunze de napi este utilizat ca gargara in afectiuni ale dintilor pentru a preveni aparitia cariilor dentare.  Sucul se prepară după cum urmează. Napi curat, spală şi fără a îndepărta exterior, grătar. Strângeţi masa integrate prin intermediul presei. Sucul rezultat nu este pe gustul tuturor, din cauza gustului specific, astfel că poate fi diluat în orice suc de fructe de padure (coacăze, zmeură, afine).

Se recomandă de fiecare dată pentru a pregăti o parte din suc înainte de servire.  Pentru a obţine supa 2 linguri de napi ras ras, se toarna un pahar de apa clocotita si se fierbe timp de alte 30 de minute, apoi se răceşte şi să ia 1 lingura de 3 ori pe zi înainte de mese.  Pentru o infuzie de frunze, 20 g de frunze zdrobite, se toarna un pahar de apă de fierbere şi se infuzeze timp de 30 de minute. Perfuzabilă utilizată apa de gura.

Pentru a face crema de nap utilizat pentru degeraturi, 20 g de rădăcină, ras pe cele mai bune răzătoare, amestecat cu 10 g de grăsime de gâscă. Unguentul se aplica pe piese îngheţat.

. fructe de padure verde, gulie verde, salata verde, cartofi, legume rădăcină