vegetables

Legumele sunt alimentele cele mai sanatoase, acestea promovează sănătatea

Dreptul de legume

Metode de depozitare legume

Legume si fructe, care nu au suficient spaţiu în frigider, să păstreze într-un colţ întunecat ambalate în borcane de sticlă cu capace, saci de plastic sau cutii din lemn sigilată. MORCOVI o durată de valabilitate de lungă într-o pungă de plastic sau borcan de sticlă cu un capac, dacă înainte de a fi bine spalate, inmuiata in solutie roz de permanganat de potasiu, şi întinse pe suport de hârtie curată să se usuce.

Dacă aveţi nevoie pentru a păstra morcov intr-o cutie de lemn, face bine să ne amintim o reteta veche: se toarnă coaja de radacina de ceapa uscata (aveţi nevoie pentru a umple în mod constant rezervele sale, în timp ce de curăţare de la prova să nu arunce). Un alt mod - pentru a pregăti un decoct de coaja de ceapa si baie înainte de al depozita într-un morcovi curat, spalat si uscat. Este recunoscut faptul că coaja de ceapa are proprietati antibacteriene.  Ceapa şi usturoiul sunt considerate a necesita nici o ingrijire speciala.

Mod clasic - de a le ţese în împletituri şi atârnat pe un perete intr-un colt retras al unei uscat întuneric, în cazul în care temperatura este mai mult sau mai puţin stabil. În mod ironic, acesta poate fi chiar colţ de lângă baterie de încălzire. Ceapa sunt stocate aici de luni de zile fara a sacrifica calitatea. Uscăciune a crescut în apropierea bateriei previne foliculi să înmugurească.  Usturoiul este un astfel de tratament nu-i place: se pot usca prematur.

Aceasta este doar de a ţese în împletituri care intră în reţeaua de comercializare de ceapa si usturoi nu este întotdeauna posibil: coada scurta. Atunci un sistem de arhivare vechi, dar curat nailon subţire şi umple-l cu ceapa sau usturoi. Stai pe un deget de la picior unghiilor, şi clothespins partea de jos nod cravata liberă sau prindeţi, asa ca a fost convenabil pentru a ajunge la un bec.

Aceasta este o idee bună pentru a decora clădirea în spiritul antichităţii bucatarie, deoarece stocarea ghirlanda în jurul valorii de colţ nu se distinge de TRESSES împletite.  Uneori este pus în acoperi ceapa ceapa sau putregai. Pentru a evita acest lucru, înainte de depozitarea sau tăiate în tulpini de bulbi, sau le arde o lumanare sau un arzator de gaz. Şi pentru a preveni germinare, ceapa arde şi cealaltă.

La fel se face cu usturoi.  Uneori, usturoi păstrate în pungi de panza toate presărate cu coaja aceeaşi ceapa bactericid. Într-un loc rece, uscat fără usturoi temperatura sare este stocat până la primăvară.  Cu toate acestea, capricios decât ceapa usturoi. Aşa că uneori este necesar să-l păstraţi cu trucuri.  De exemplu, o baie înainte de stabilire pe fiecare cap de depozitare în ceară topit pentru a forma o coajă solidă.

Acest lucru va preveni contractie de catei de usturoi.  Un alt mod de a stoca exotice usturoi: decojite dinti pus în ulei de floarea soarelui. Din acest ulei nu va fi mai rău, dimpotrivă, aceasta va primi un gust delicios.  Opţiunea: add usturoi (de data aceasta necurăţate) într-un borcan de sticlă şi se toarnă făină uscată, turnat din stratul superior de cel puţin 2 cm

Dacă nu aţi salvaţi becuri şi le podmerzli, le-a pus timp de 2-3 ore în apă rece si vor restabili aspectul lor şi de gust. Dar pentru depozitarea pe termen lung a unui astfel de arc nu este bun.  Şefii de varza varza într-o destul de capricioasă pentru a stoca la domiciliu.  Ea prezinta o pivnita rustic cu toate facilităţile. Succes a avut loc într-o varză şanţuri săpate special, sub zăpadă.

Dar în capul frigider dispare rapid, şi înfăşurat într-o pungă de plastic - putred.  Dar dacă sunteţi în posesia are un dulap uscat şi răcoros, încercaţi să păstraţi-l oarecum curat, capete de bine obsushennyh varză, pre-ambalate în fiecare ziar.  Varza nu pune aproape unul de altul, şi un înveliş ziar se înlocuieşte în mod regulat.

O mai bună încă, păstrează planează asupra tulpinii varza, deoarece daune, de obicei, începe la punctele de contact cu suprafaţa.  Poate ca se va dovedi util este faptul că Caucaz a fost mult timp păstrat cu succes varza varza înşirate pe coceni de porumb. Ştiinţei moderne este în cel mai adânc sens.  Faptul este cea prevăzută pentru a fi păstrate şi legume continuă să respire suflarea de căldură.

Varza varza din cauza acestei suferinţe, pentru că în timpul respiraţiei produce dioxid de carbon şi colectează între frunzele, nu sufla in dreptul de a respira oxigen.  Varza se de la un "sufocanta". Prin gaura in Kocani îi permite să fie difuzat şi să păstreze în scopul de bază, în cazul în care amice apical.

Deci, cap de Argint (dar nu afectează mugur apical) peduncul porumb poros nu interferează cu varza să respire, dar nu se închide gaura din cauza creşterii mugurilor apicale.  Daca iti place această idee, şi tulpini de porumb, în ​​timpul iernii intr-un apartament oraş la îndemână, desigur, nu a fost acolo, aici este o experienta curios de Moscova inventatorului Alexander Rukavishnikov.

În capul perforat prin a împrumutat de la soţia sa pus role din material plastic (tuburi cu pereti zabrele). Varză experimentale sunt plasate în frigider sau pivniţă şi zdrobit de greutatea de top, a avut o luna mare 3-4 şi acolo erau proaspete. Prigruza rol este de a asista schimbului de gaze, cum ar expulza de dioxid de carbon acumulat. Prin urmare, este util din când în când scoateţi şi re-impune o povară de pe varza.

Dar indiferent cum am înşelat, în cele mai bune varza in casa este păstrat în formă de varză acră. Reţetă pentru gătit, nu citează, este un clasic, şi în fiecare casă să-l joace diferit. Dar aici e interesant nuanţele de o carte ruse vechi.  "Am observat că varza, care a pus bautura pe Luna Noua, este solid şi chiţăit pe dinti, ci pentru că cei care se bucură de un soft, se lasa sa acru în luna ultimul trimestru.  Să vorbim despre nuante de depozitare.

Varză acră cetăţenii trebuie să ţină pe balcon sau in afara. Din păcate, în timp ce este bine doar până la îngheţ greu primul. Acesta poate fi acolo după, dar întotdeauna sursa de inspiratie pentru mine faptul că acest lucru este foarte util. Pentru a salva o varză acră delicioase pe tot parcursul iernii este încă în pivniţă foarte de dorit, sau cel puţin camera de căldură de pe balcon.

Peren înţelepciunea lumească ", de pe stratul superior de varză se holstinku inmuiat in vodca sau chiar în alcool, care previne dezvoltarea de putregai varza, mucegai, şi viermi două în două săptămâni, se spala carpa,. Muiată în vodca din nou şi a pus înapoi." Reteta scump, dar apoi astăzi draga varza ...  SAVE conopida FRESH pentru iarna.

"Trebuie să scadă pentru a rupe la rădăcinile de varză, cu fir fiecare cap, astfel încât să nu se atingă unul pe altul, şi atârnă în subsol în care este posibil Astfel, varza stocate până la Crăciun.. Este din când în când să se rupă şi îngălbenirea frunzelor vreme bună, aerisiţi pivniţă. "  TOMATE, colectate în toamna, stocate într-un loc intunecat, uscat, pus într-un singur strat pedunculi sus.

Tomate verzi care nu au timp să se coacă în complot gradina, plasat în cutii plate de lemn şi păstrate pe podea în cazul în care poprohladnee şi mai întunecate. Temperatura trebuie sa fie peste zero. Se crede că apropierea de două sau trei roşii roşu accelerează altele roşeaţă.

Şi se spune că aceste roşii pot doderzhat până la noul an, dacă vom selecta cele mai sanatoase fructe verzi, înveliţi în fiecare hârtie şi a pus într-o cutie căptuşită cu paie sau rupt de hârtie fărâme, pedunculi sus. A se păstra la întuneric, la o temperatură de 11-13 ° C până când se colorează în roşu.  Castraveţi proaspeţi.  Pentru păstrarea lor în formă proaspătă a inventat o multime de trucuri, deşi, sincer, sărate, murate sau marinate acestea sunt mult mai gustoase.

Iar probleme cu mai puţin de economisire. Dar, odată ce problema de castraveţi proaspeţi cuiva îi pasă, vom lista toate căile cunoscute şi puţin cunoscute pentru a salva.  Perioada de valabilitate garantat de castraveţi proaspeţi - nu mai mult de trei zile. Dar dacă castraveţi cu efect de seră sunt pedunculi lungi cu supravietuitori pune ca un buchet de flori intr-un bol cu ​​apă cozi în jos şi schimba apa in fiecare zi, o astfel de "buchet" poate persista timp de mai multe zile. Şi aici e un alt mod de a păstra castraveţi de la contracţie.

Ei sunt spălată cu atenţie cu apă fiartă, şi ştergeţi acoperite cu albuş de ou pentru a forma de film impermeabil la umiditate. Spre deosebire de plastic, acest film permite fructelor să respire, astfel încât acestea sunt bine conservate si fara un frigider într-un loc răcoros întuneric. Mai ales dacă vă păstraţi-le în suspensie în stem.  "În sta sol fertilizat ar fi trebuit anticipată seminţe de varză şi castraveţi

. Şi când castraveţi va apărea ovar ar trebui pus-o cu un bici în începutul de prize varză între frunze, atunci ei vor creste impreuna cu varza. Furcile Maturating, curling lor în interiorul său, se va ţine castraveţi de la un prejudiciu atât de mult timp că, dacă fişa este păstrat în pivniţă şi a tăiat în ianuarie, şi chiar şi atunci poate fi extras din castraveţi, înfăşuraţi varza încă foarte proaspăt şi verde, ca în cazul în care acest lucru împuşcat foarte minute din grădină. "

În această zi a venit felul, care este utilizat de unii oameni din mediul rural: un butoi de lemn umplut cu castraveţi, in toamna cu sarcina este redus la partea de jos a unui iaz de gheaţă cu apă curentă (de exemplu, pe un mic praguri râu). În timpul iernii, chiar şi în primăvară pentru a le obţine, în cea mai bună formă.  Dar toate acestea sunt, pentru a cita un scriitor vechi, "pentru curiozitatea comună", mai degrabă decât de necesitate. Iar pentru a satisface această curiozitate este foarte supărătoare.

"Pune castraveţi într-o oală, care se toarna un pic de oţet, şi astfel încât acestea să nu atingeţi oţet, şi potul bine, astfel încât în ​​orice moment al anului vei avea castraveţi proaspăt."  Deci, încercaţi partea de jos a vase de non-metalice sau email turnati un pic de oţet pe partea de sus şi a pus unele baruri. Pe aceasta sub capac ermetic închis poate într-adevăr destul de lung pentru a rămâne castraveţi proaspete într-un mediu de susţinere a gazului.

Dacă murăturile sunt o pacoste si nu a fost un mucegăit nu, totul este pierdut. Cum se păstrează legume, ierburi aromaticeEste necesar să clătiţi bine castraveţi de mucegai şi de trecerea într-un castron curat. Gatiti saramură noua: 1 galon de apa 2 linguri de sare, se adaugă o linguriţă de zahăr. Răcit puţin, adăugaţi o lingură de oţet şi se toarnă peste castraveţi afectate T.

A se păstra într-un loc răcoros în containere sigilate, (poate fi frigider).  Castraveţi va fi chiar mai gustoasa decat a fost.  Merele depozitate pentru o lungă perioadă de timp puternică şi proaspătă, dacă le ştergeţi cu o cârpă umezită cu glicerină. Ei nu vor fi atât de repede să se usuce.  Iar dacă le ţineţi într-o soluţie roz de permanganat de potasiu, le va proteja de bacterii putrefacţie.

Mere destinate pentru a fi păstrate în pivniţă, este util pentru fiecare ambalate individual in hartie moale.  Şi, în orice caz, înainte de ambalare şi depozitare de mere de stabilire cu privire la necesitatea de a se răcească un pic în avans, altfel primele ore de depozitare, ei vor da în mod activ de umiditate incadrand obiecte cooler de legile de condensare.

. usturoi, ceapă, rădăcinoase, verdeturi, morcovi, legume